Specialist bij schouderklachten in Alkmaar

TREE11 Fysiotherapie bij schouderklachten

Ben je op zoek naar effectieve behandelingen voor schouderpijn? Bij TREE11 Fysiotherapie in Alkmaar ben je aan het juiste adres. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van schouderklachten.

Vrijblijvend informatie van onze specialisten?

Je kunt ons ook bellen op 072 511 1390


Wat zijn schouderklachten?

Het is een veelvoorkomende klacht die kan variëren van lichte pijn tot ernstige beperkingen in het dagelijks leven. De oorzaken zijn divers, maar vaak het gevolg van overbelasting van de spieren of pezen in de schouder. Ook kan dit worden veroorzaakt door een verkeerde houding of een blessure.

Een goede diagnose is essentieel bij het behandelen, maar ook een goed functioneel onderzoek kan niet worden vergeten. Door het uitvoeren van een functioneel onderzoek kunnen de bewegingen in kaart worden gebracht en kan de fysiotherapeut de juiste oefeningen voorschrijven. Bij TREE11 Fysiotherapie hebben onze therapeuten de kennis en ervaring om een nauwkeurig functioneel onderzoek uit te voeren en op basis daarvan een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Hoe kan Fysiotherapie helpen?

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit van de schouder. Onze fysiotherapeuten richten zich op de diagnostiek en behandeling van schouderklachten en hebben de actuele kennis om schouderpijn effectief te behandelen.

Wat zijn de meest effectieve behandelmethode?

Bij TREE11 Fysiotherapie in Alkmaar bieden we verschillende behandelingen aan. Wij maken gebruik van manuele therapie, oefentherapie en dry needling om de pijn te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. Ook stellen we een behandelplan op maat op om te zorgen dat deze perfect aansluit op jouw klachten. Mobilisatie en manipulatie: dit zijn technieken waarbij de nek passief wordt bewogen om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Oefentherapie: dit omvat specifieke oefeningen die zijn ontworpen om de kracht en flexibiliteit van de nekspieren te verbeteren en de houding te corrigeren.

Myofasciale therapie: dit omvat het gebruik van verschillende massagetechnieken om de spanning in de nekspieren te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Dry Needling: kan effectief zijn bij de behandeling door het ontspannen van de overbelaste spieren en het verlichten van de pijn en stijfheid in de nek en schouders.

Waarom kiezen voor TREE11 Fysiotherapie in Alkmaar?

Wij begrijpen we dat elke patiënt uniek is en dat schouderklachten verschillende oorzaken kunnen hebben. Daarom bieden wij een persoonlijke aanpak om uw schouderklachten te behandelen. Onze fysiotherapeuten hebben de kennis en expertise om de oorzaak te identificeren en een behandelplan op maat te maken. We gebruiken verschillende technieken, zoals manuele therapie, oefentherapie, myofasciale therapie en dry needling om te verlichten en uw mobiliteit te verbeteren.

Onze fysiotherapeuten zijn zeer ervaren en hebben gewerkt met mensen van alle leeftijden en niveaus van fitheid. Of het nu het gevolg is van een sportblessure, een ongeval, of een chronische aandoening, wij hebben de kennis en expertise om u te helpen.

Bij onze fysiotherapiepraktijk zijn we ook toegewijd aan het bieden van een comfortabele en gastvrije omgeving voor onze patiënten. We nemen de tijd om naar uw zorgen te luisteren en uitleg te geven over uw behandelplan. We willen dat u zich op uw gemak voelt tijdens uw behandeling en we streven ernaar om uw herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kortom, als u last heeft van uw schouder, is onze fysiotherapiepraktijk de juiste keuze voor u. Wij bieden persoonlijke aandacht, op maat gemaakte behandelplannen en een comfortabele omgeving om u te helpen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en begin vandaag nog aan uw weg naar herstel.

Wat zijn de meest voorkomende aandoeningen en/of klachten aan de nek?

Er zijn verschillende medische aandoeningen die schouderklachten kunnen veroorzaken. De meest voorkomende aandoeningen zijn:

Rotator cuff letsel

Frozen Shoulder

Impingement syndroom

Schouderluxatie

Artrose

Heb je last van een van deze klachten? Neem dan contact op met onze praktijk voor een intakegesprek bij onze gespecialiseerde fysio.

Hoe maak ik een afspraak bij een fysiotherapeut van TREE11?

Het maken van een afspraak is heel eenvoudig. Via onze online booking tool kun je zelf een afspraak inplannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Op onze website kun je bij Afspraak maken de booking tool vinden en van daaruit kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een intakegesprek met één van onze specialisten.

Wij helpen je graag verder maak direct een afspraak Heb je last van schouderklachten, dit kent veel verschillende oorzaken. Bij onze praktijk in Alkmaar helpen we je graag verder. Het begint allemaal met een intake, waarbij we samen met jou kijken naar de aanwijsbare oorzaak. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de schouder.

Tijdens de behandeling richten we ons op het verbeteren van de mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit van je schouder. . We werken hierbij altijd samen met jou, zodat je zelf ook actief kunt bijdragen aan je herstel.

Als je op zoek bent naar een praktijk die je kan helpen, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om een intake te plannen en te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verminderen van je klachten.

Schouderklachten kunnen erg vervelend zijn en beperken in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er dus veel effectieve oplossingen. Last van je schouder? Door te kiezen voor TREE11, een gespecialiseerde praktijk, krijg je een behandeling op maat en ben je hier zo van af.