Behandelingen

Functionele aanpak

Normaal kunnen bewegen is mogelijk door de integratie van fundamentele bewegingspatronen waarbij adequate balans van mobiliteit en stabiliteit essentieel is. Veel goed functionerende componenten zijn nodig voor pijnvrij bewegen, zoals houding, mobiliteit, spierkracht, motor control en balans. Beperking in deze componenten kunnen veranderingen teweegbrengen in het functioneel bewegen wat vervolgens kan leiden tot pijn of de beperking kunnen juist ontstaan ten gevolge van de pijn.

Onze praktijk vind het daarom belangrijk om bij elke klacht alle bewegingspatronen te screenen/onderzoeken. Dit doen wij om zowel de klacht te verhelpen, voorkomen en zo ook een lange termijn oplossing te bieden. Wanneer wij ons alleen zullen focussen op de knie zullen wij nooit de oorzaak van de klachten van de knie kunnen aanpakken.

Om dit zo inzichtelijk te maken voor zowel therapeut als cliënt maken wij gebruik van Functional Movement Screen en selective functional movement assessment. Naast deze basis zal ook de therapeut aan hand van zijn specialistische kennis verder onderzoek verrichten.

Stappenplan

Heb je een klacht en ben je op zoek naar de juiste fysiotherapeut? Dan is het belangrijk dat je iemand vindt die bij jou past en bij wie je je op je gemak voelt. Daarom hechten wij veel waarde aan de kennismaking en persoonlijke aanpak.

Wat gebeurt er als je ons belt voor een afspraak?

1. Intake/Screening

Voordat jouw behandeling begint, neemt de fysiotherapeut (telefonisch of op afspraak) een screening af om te bepalen of je op het juiste adres bent bij ons. Het kan namelijk ook zijn dat wij jou, in overleg met een huisarts, moeten doorverwijzen naar een medisch specialist.

2. Onderzoek/Diagnose

Na een gesprek omtrent jouw situatie en klacht zal het lichamelijk onderzoek plaatsvinden waarbij de fysiotherapeut samen met jou de stappen doorloopt om tot een diagnose te komen waar de klachten uit voortkomen.

3. Analyse/Behandelplan

Uit het onderzoek komen wellicht meerdere behandelbare grootheden. Deze worden met jou besproken, mocht je verder willen gaan met de behandeling dan zal je samen met je fysiotherapeut de (diverse) doelen samenstellen. Na het opstellen van een behandelplan ga je aan de gang met de desbetreffende therapeut.

4. Evaluatie

Tijdens de behandelingen met je fysiotherapeut zal er regelmatig worden geëvalueerd. De therapeut zal op bepaalde weken in het proces opnieuw testen afnemen om inzichtelijk te maken of de behandeling effect heeft.

5. Afsluiten

Wanneer jij je behandeldoelen naar tevredenheid hebt behaald, zal de behandeling worden afgesloten. Uiteraard blijven we graag op de hoogte van jouw gezondheid en helpen we je bij het voorkomen van eventuele andere klachten.

Tarieven en vergoedingen

Reguliere zitting fysiotherapie 40,-
Reguliere zitting fysiotherapie aan huis 50,-
Groepsbehandeling 2 personen 38,-
Groepsbehandeling 3 personen 26,79
Groepsbehandeling 4 personen 21,56
Groepsbehandeling 5 tot 10 personen 15,-
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek 52,50
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek aan huis 67,50
Screening, intake en onderzoek fysiotherapie 52,50
Intake en onderzoek na verwijzing 52,50
Intake en onderzoek na verwijzing aan huis 67,50
Maak nu een afspraak

Vergoedingen

Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om er achter te komen op hoeveel vergoede zittingen jij recht hebt. Wij sturen de rekening rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar.

Zorgverzekeraars

TREE11 Fysiotherapie heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract met als uitzondering CZ Just