Ruim 3% van de Nederlanders heeft langer last van COVID klachten. Hier lees je wat wij voor jou kunnen betekenen

COVID revalidatie

Covid revalidatie bij Fysio Tree11

Bij Fysio Tree11 staat een toegewijd team van gespecialiseerde fysiotherapeuten klaar om mensen met covid revalidatie te helpen hun klachten te verminderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Covid revalidatie, de langdurige symptomen die aanhouden na een COVID-19-infectie, kan zich op verschillende manieren manifesteren en beïnvloedt vaak de ademhaling, het energieniveau en de fysieke conditie van patiënten. Wij bieden een gepersonaliseerde aanpak om deze uitdagingen aan te pakken.

Neem contact met ons op

Intake en Evaluatie

Bij ons begint de behandeling met een uitgebreide intake en evaluatie om een duidelijk beeld te krijgen van de specifieke symptomen en beperkingen van elke patiënt. Op basis hiervan stelt de fysiotherapeut samen met jou een op maat gemaakt behandelplan op dat is afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden.

Oefeningen en Trainingsprogramma's

Een belangrijk onderdeel van de behandeling bij Fysio Tree11 zijn de ademhalingsoefeningen, die helpen om de ademhalingsspieren te versterken en de ademhaling efficiënter te maken. Dit is vooral nuttig voor patiënten die last hebben van kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van covid.

Daarnaast worden er specifieke oefeningen en trainingsprogramma's aangeboden om de algehele fysieke conditie te verbeteren, het energieniveau te verhogen en de spierkracht en uithoudingsvermogen te herstellen.

Educatie en Zelfmanagement

Naast fysieke oefeningen bieden we ook educatie en zelfmanagement training aan. Dit helpt je beter inzicht te krijgen in jouw aandoening en hoe je jouw symptomen kan beheersen. De fysiotherapeut geeft advies over hoe dagelijkse activiteiten aangepast kunnen worden, het belang van een gezonde levensstijl en hoe je het beste om kan gaan met vermoeidheid en andere langdurige symptomen van covid.

Ondersteuning en Begeleiding

Bas, Kevin en Sieger zijn bij ons gespecialiseerd in het behandelen van Covid patiënten. Het doel is dan ook om je zo goed mogelijk te begeleiden, zodat je jouw dagelijkse activiteiten weer kunt uitvoeren en de grip op jouw gezondheid terug krijgt.

Met een combinatie van deskundige begeleiding, op maat gemaakte behandelplannen en voortdurende ondersteuning, helpt ons team patiënten met covid om hun ademhalingsproblemen, vermoeidheid en andere symptomen effectief te beheersen en hun algehele welzijn te verbeteren.

Wij zijn goed bereikbaar via de telefoon en via de mail. Wanneer je contact met ons opneemt, kunnen we je meer vertellen over de mogelijkheden die onze praktijk jou kan bieden. We zien je graag snel bij Fysio Tree11 in Alkmaar.