Specialist bij nekklachten in Alkmaar

TREE11 Fysiotherapie Alkmaar bij nekpijn

Nekpijn is een veelvoorkomende klacht die veel mensen in Alkmaar en omgeving ervaren. Gelukkig kan fysiotherapie een effectieve oplossing bieden. In deze pagina lees je meer over nekpijn en hoe TREE11 kan helpen bij het behandelen.

Vrijblijvend informatie van onze specialisten?

Je kunt ons ook bellen op 072 511 1390


Wat is nekpijn?

Nekpijn is pijn of ongemak in de nek die vaak gepaard gaat met stijfheid en beperkte beweging. Ze kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals:

Pijn in de nek: Dit kan variëren van een lichte, doffe pijn tot een scherpe, stekende pijn die uitstraalt naar de schouders of armen.

Stijfheid: Mensen met nekklachten kunnen moeite hebben met het bewegen van hun nek in alle richtingen en kunnen het gevoel hebben dat hun nek vastzit.

Hoofdpijn: Spanningshoofdpijn en migraine kunnen vaak voorkomen bij mensen met nekklachten.

Duizeligheid: Sommige mensen met nekklachten kunnen duizeligheid of een gevoel van desoriëntatie ervaren.

Verminderde mobiliteit: Nekklachten kunnen de mobiliteit van een persoon beperken, waardoor het moeilijker wordt om dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Spierzwakte: Mensen met nekklachten kunnen spierzwakte ervaren in de nek en schouders.

Gevoelloosheid of tintelingen: Deze symptomen kunnen optreden in de nek, schouders, armen en handen.

Geluiden in de nek: Sommige mensen kunnen een krakend, knarsend of klikkend geluid in hun nek horen bij het bewegen.

Hoe kan fysiotherapie en/of manuele therapie helpen?

Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van nekpijn en het herstellen van de normale bewegingsvrijheid van de nek. De therapeut zal een uitgebreide beoordeling uitvoeren om de oorzaak van de nekpijn vast te stellen en een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

Wat zijn de meest effectieve behandelmethode?

Behandelingen die vaak worden gebruikt zijn onder andere:

Mobilisatie en manipulatie: dit zijn technieken waarbij de nek passief wordt bewogen om de bewegingsvrijheid te verbeteren en pijn te verminderen.

Oefentherapie: dit omvat specifieke oefeningen die zijn ontworpen om de kracht en flexibiliteit van de nekspieren te verbeteren en de houding te corrigeren.

Myofasciale therapie: dit omvat het gebruik van verschillende massagetechnieken om de spanning in de nekspieren te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Dry Needling: kan effectief zijn bij de behandeling door het ontspannen van de overbelaste spieren en het verlichten van de pijn en stijfheid in de nek en schouders.

Vrijblijvende afspraak

Waarom kiezen voor TREE11 Fysiotherapie in Alkmaar?

Wij begrijpen we dat elke patiënt uniek is en dat nekklachten verschillende oorzaken kunnen hebben. Daarom bieden wij een persoonlijke aanpak om jouw nekklachten te behandelen.

Onze fysiotherapeuten hebben de kennis en expertise om de oorzaak te identificeren en een behandelplan op maat te maken. We gebruiken verschillende technieken, zoals manuele therapie, oefentherapie, myofasciale therapie en dry needling om jouw nekpijn te verlichten en jouw mobiliteit te verbeteren. We werken ook aan het verbeteren van jouw houding en het aanpassen van jouw werkplek om toekomstige nekklachten te voorkomen.

Onze fysiotherapeuten zijn zeer ervaren en hebben gewerkt met mensen van alle leeftijden en niveaus van fitheid. Of het nu het gevolg is van een sportblessure, een ongeval, of een chronische aandoening, wij hebben de kennis en expertise om je te helpen.

Bij onze fysiotherapiepraktijk zijn we ook toegewijd aan het bieden van een comfortabele en gastvrije omgeving voor onze patiënten. We nemen de tijd om naar jouw zorgen te luisteren en uitleg te geven over jouw behandelplan. We willen dat je zich op jouw gemak voelt tijdens jouw behandeling en we streven ernaar om jouw herstelproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kortom, als je last hebt van nekklachten, is onze fysiotherapiepraktijk de juiste keuze voor jou. Wij bieden persoonlijke aandacht, op maat gemaakte behandelplannen en een comfortabele omgeving om je te helpen jouw nekpijn te verminderen en jouw mobiliteit te verbeteren. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en begin vandaag nog aan jouw weg naar herstel.

Wat zijn de meest voorkomende aandoeningen en/of klachten aan de nek?

Er zijn verschillende medische aandoeningen die nekklachten kunnen veroorzaken. De meest voorkomende aandoeningen zijn:

Spierverrekking: door een verkeerde beweging of overbelasting kunnen structuren in de nek verrekken.

Door een verkeerde houding: langdurig zitten of werken achter een computer kan leiden tot spanning in de spieren en fascia van de nek.

Artrose: bij artrose slijt het kraakbeen in de gewrichten van de nek, waardoor de botten tegen elkaar kunnen schuren en klachten kunnen ontstaan.

Hernia: bij een hernia komt een deel van de tussenwervelschijf tussen twee wervels uitsteken en kan tegen een zenuw drukken.

Cervicale radiculopathie: hierbij is er sprake van een beschadigde zenuwwortel in de nek, wat kan leiden tot pijn en gevoelloosheid in de nek en arm.

Spondylose: bij spondylose groeien er botuitsteeksels aan de wervels in de nek.

Whiplash: bij een whiplash wordt de nek snel en krachtig naar voren en naar achteren bewogen.

Hoe maak ik een afspraak bij een fysiotherapeut van TREE11?

Het maken van een afspraak is heel eenvoudig. Via onze online booking tool kun je zelf een afspraak inplannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Op onze website kun je bij Afspraak maken de booking tool vinden en van daaruit kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een intakegesprek met één van onze specialisten.

Wij helpen je graag verder maak direct een afspraak

Heb je last van nekklachten, dit kent veel verschillende oorzaken. Bij onze praktijk in Alkmaar helpen we je graag verder. Het begint allemaal met een intake, waarbij we samen met jou kijken naar de aanwijsbare oorzaak van je nekpijn. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de nek.

Tijdens de behandeling richten we ons op het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van je nek en het ontspannen van de omliggende spieren. Door middel van verschillende technieken en oefeningen zorgen we ervoor dat de spanning in fascia afneemt en je nekklachten verminderen. We werken hierbij altijd samen met jou, zodat je zelf ook actief kunt bijdragen aan je herstel.

Als je op zoek bent naar een praktijk die je kan helpen, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om een intake te plannen en te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verminderen van je klachten.

Nekpijn kan erg vervelend zijn en beperken in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er dus veel effectieve oplossingen voor nekpijn. Last van je nek? Door te kiezen voor TREE11, een gespecialiseerde praktijk, krijg je een behandeling op maat en ben je hier zo van af.

Vrijblijvend intakegesprek met één van onze specialisten

Je kunt ons ook bellen op 072 511 1390