Specialist bij schouderklachten in Alkmaar

Effectieve behandelingen voor schouderpijn in Alkmaar

Als je op zoek bent naar een professionele fysiotherapeut in Alkmaar, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden hoogwaardige fysiotherapie in Alkmaar voor een breed scala aan aandoeningen en klachten.

Vrijblijvend informatie van onze specialisten?

Je kunt ons ook bellen op 072 511 1390


Schouderpijn behandelingen in Alkmaar

Heb je last van schouderpijn en schouderklachten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een fysiotherapiepraktijk in Alkmaar die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van schouderproblemen. Ons team bestaat uit ervaren en deskundige fysiotherapeuten die je kunnen helpen om jouw schouderfunctie te herstellen en jouw pijn te verminderen. Wij bieden je een persoonlijke en effectieve aanpak, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de beste praktijkvoorbeelden. Of je nu schouderpijn hebt door een sportblessure, een overbelasting, een slijmbeursontsteking, een frozen shoulder of een andere oorzaak, wij hebben de juiste behandeling.

Wat veroorzaakt schouderpijn

De schouder is een complex gewricht dat bestaat uit meerdere botten, spieren, pezen en banden. Het is een van de meest beweeglijke gewrichten in het lichaam, maar ook een van de meest kwetsbare. Schouderpijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

• Overbelasting: door te veel of te zwaar te tillen, te werpen, te duwen of te trekken, kan de schouder overbelast raken. Dit kan leiden tot irritatie, ontsteking of beschadiging van de schouderspieren, pezen of slijmbeurzen.

• Blessures: door een val, een stoot, een verkeerde beweging of een ongeluk, kan de schouder geblesseerd raken. Dit kan leiden tot kneuzingen, verrekkingen, scheuren, ontwrichtingen of breuken van de schouderonderdelen.

• Chronische aandoeningen: door slijtage, veroudering, reuma, artrose of andere ziektes, kan de schouder aangetast worden. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid, bewegingsbeperking of functieverlies van de schouder.

Schouderpijn kan ook uitstralen naar de nek, de arm, de hand of de rug. Het kan ook gepaard gaan met andere klachten, zoals zwelling, roodheid, warmte, krachtverlies of tintelingen. Schouderpijn kan jouw dagelijkse activiteiten, werk, sport of slaap belemmeren. Daarom is het belangrijk om schouderpijn serieus te nemen en tijdig een fysiotherapeut te raadplegen.

Onze behandelingsmethode

Wij bieden je verschillende behandelingsmethoden aan voor uw schouderpijn en schouderklachten, afhankelijk van uw diagnose, uw doelen en uw voorkeuren. Onze behandelingsmethoden zijn: • Manuele therapie: dit is een vorm van fysiotherapie waarbij de fysiotherapeut met zijn of haar handen de schouder mobiliseert, manipuleert, masseert of rekt. Dit kan helpen om de pijn te verminderen, de beweeglijkheid te verbeteren, de spierspanning te verlagen en de doorbloeding te stimuleren.

• Oefentherapie: dit is een vorm van fysiotherapie waarbij de fysiotherapeut je oefeningen leert om de schouder te versterken, te stabiliseren, te coördineren of te ontspannen. Dit kan helpen om de functie te herstellen, de belastbaarheid te vergroten, de houding te verbeteren en de kans op herhaling te verkleinen.

• Gespecialiseerde technieken: dit zijn vormen van fysiotherapie waarbij de fysiotherapeut gebruik maakt van specifieke apparaten, materialen of methoden om de schouder te behandelen. Dit kan helpen om de pijn te verlichten, de genezing te bevorderen, de ontsteking te remmen of de spieractiviteit te beïnvloeden. Voorbeelden van gespecialiseerde technieken zijn: dry needling, echografie, taping of elektrostimulatie.

Wij stemmen onze behandelingsmethoden af op jouw individuele situatie en wensen. Wij betrekken je actief bij jouw behandelplan en geven je advies en begeleiding over hoe je jouw schouderklachten kunt voorkomen of verminderen. Wij werken ook samen met andere zorgverleners, zoals jouw huisarts, specialist of sporttrainer, om je de beste zorg te bieden.

Waarom kiezen voor onze fysiotherapiepraktijk in Alkmaar?

Er zijn veel redenen om voor onze fysiotherapiepraktijk te kiezen als je last hebt van schouderpijn en schouderklachten. Hier zijn enkele van de voordelen die wij je bieden:

• Ervaring: wij hebben jarenlange ervaring in het behandelen van schouderproblemen. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van schouderfysiotherapie. Wij hebben veel kennis en kunde in huis om je de beste zorg te geven.

• Patiëntgericht: wij luisteren naar jouw verhaal, klachten en doelen. Wij doen een grondig onderzoek en stellen een diagnose. Wij maken samen met je een behandelplan op maat. Wij evalueren regelmatig jouw voortgang en stellen jouw behandelplan bij indien nodig. Wij respecteren jouw wensen en voorkeuren.

• Succesverhalen: wij hebben veel patiënten geholpen om van hun schouderpijn en schouderklachten af te komen. Wij hebben veel positieve feedback en waardering gekregen van onze patiënten. Wij hebben veel tevreden klanten die ons aanbevelen bij hun familie, vrienden en kennissen.

Wat zijn de meest voorkomende aandoeningen en/of klachten aan de nek?

Er zijn verschillende medische aandoeningen die schouderklachten kunnen veroorzaken. De meest voorkomende aandoeningen zijn:

Rotator cuff letsel

Frozen Shoulder

Impingement syndroom

Schouderluxatie

Artrose

Heb je last van een van deze klachten? Neem dan contact op met onze praktijk voor een intakegesprek bij onze gespecialiseerde fysio.

Hoe maak ik een afspraak bij een fysiotherapeut van TREE11?

Het maken van een afspraak is heel eenvoudig. Via onze online booking tool kun je zelf een afspraak inplannen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Op onze website kun je bij Afspraak maken de booking tool vinden en van daaruit kun je gemakkelijk een afspraak maken voor een intakegesprek met één van onze specialisten.

Wij helpen je graag verder maak direct een afspraak Heb je last van schouderklachten, dit kent veel verschillende oorzaken. Bij onze praktijk in Alkmaar helpen we je graag verder. Het begint allemaal met een intake, waarbij we samen met jou kijken naar de aanwijsbare oorzaak. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de schouder.

Tijdens de behandeling richten we ons op het verbeteren van de mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit van je schouder. . We werken hierbij altijd samen met jou, zodat je zelf ook actief kunt bijdragen aan je herstel.

Als je op zoek bent naar een praktijk die je kan helpen, ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om een intake te plannen en te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het verminderen van je klachten.

Schouderklachten kunnen erg vervelend zijn en beperken in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig zijn er dus veel effectieve oplossingen. Last van je schouder? Door te kiezen voor TREE11, een gespecialiseerde praktijk, krijg je een behandeling op maat en ben je hier zo van af.

Patiëntervaringen en Getuigenissen

"★★★★★"
Graag maak ik een uitzondering om een waardering te delen, wat ik zelden doe. Ik ben bij Tree11 behandeld aan een schouderblesure waar ik al geruime tijd mee rond liep. Na enkele behandelingen van Bas Koningsveld ben ik er helemaal vanaf! Ik kan weer pijnvrij padelen etc. Afspraken werden stipt nagekomen dus geen lange wachttijden en zeer prettig ontvangen en geholpen. Ga zo door!!
Mark Abcouwer
"★★★★★"
Ik ging op aanraden van een vriend naar Bas omdat ik al een tijdje last van mijn schouder had wat niet vanzelf verminderde maar eerder erger werd. Na een prettige kennismaking heeft Bas mij behandeld met naalden, rekoefeningen en nog wat huiswerk. Ik ben er denk ik een keer of 5 geweest en ben genezen verklaard! Ik kan niet anders zeggen dat het, niet geheel pijnloos, super heeft geholpen.
Zorgkaart Nederland
"★★★★★"
Super vriendelijk en vakkundig geholpen. In een korte periode heel veel progressie gemaakt met langdurige schouderklachten!
Mels Buijsman
"★★★★★"
Bas is zeer kundig, rustig en voor mij heel belangrijk in mijn herstel. Ik kon hem ook appen als het minder ging en hij luistert goed. Ik ben hem zeer dankbaar!
Anoniem
"★★★★★"
Prima ervaring met fysio Bas. Denkt buiten de kaders om zo een passend behandelplan op te stellen.
Sander
"★★★★★"
Fysiotherapeut was erg betrokken. Was zelfverzekerd wat mij vertrouwen gaf. Contact onderling was prettig. Makkelijk bereikbaar.
Anoniem