Fysiotherapie

Kom jij uit de regio Alkmaar-Bergen, dan kun je zo bij ons terecht. Wij vinden het belangrijk dat je bij de juiste therapeut wordt ingepland die beschikt over de kennis en specialisaties die nodig zijn om jou verder te helpen. Hieronder zie je een paar klachten die wij behandelen, maar kom vooral even langs voor een intake om te bespreken wat het beste bij jou past.

Een persoonlijke aanpak met een op maat gemaakt behandelplan staat bij ons centraal. Het doorlopen van het stappenplan is daarin essentieel. Meer weten? Maak meteen een afspraak voor een intake of neem contact met ons op. We helpen je snel op weg.

Afspraak maken

Nekklachten

Wanneer je last hebt van nekpijn wordt dit meestal veroorzaakt door je spieren, banden of kleine gewrichten. De pijn is vaak zeurend en kan uitstralen naar je hoofd, armen of handen. De fysiotherapeut kan je helpen om de pijn te doen afnemen en beter te kunnen bewegen en sporten.

Rugklachten

Deze klachten komen veel voor. Bij lage rugklachten ervaar je vooral last bij een lange tijd zitten of staan. Wij kiezen meestal voor een actieve aanpak om rugklachten te behandelen en vooral functionele training kan veel betekenen. Wanneer je last hebt van lage rugklachten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor informatie, advies en oefeningen.

Schouderklachten

Als je last hebt van klachten rondom de schouder kan dit veroorzaakt worden door spanning, inklemming van verschillende structuren, mobiliteitsbeperking of andere structuren die overbelast zijn.

Schouderklachten zijn vaak zeurend en stekend van aard waarbij ze veel invloed hebben op je dagelijkse activiteiten. De fysiotherapeut kan achterhalen waar het probleem zich voordoet en samen met u een behandelplan opstellen.

Onderarm- en polsklachten

De onderarm bevat spieren met een functie in de hand en pols. Klachten aan de onderarm komen veel voor door langdurig werk en handelingen die zorgen voor overbelasting van die spieren, zoals bijvoorbeeld computerwerk, tuinieren of sorteerwerk.

De fysiotherapeut beschikt over diverse methodes om de klachten te doen afnemen en vervolgens te werken aan de belastbaarheid van deze spiergroepen.

Heupklachten

Klachten aan de heup en lies kunnen meerdere oorzaken hebben. Stekende of zeurende pijn, snapping hip en/of andere klachten kunnen vervelend zijn bij dagelijkse activiteiten, bewegen of sport. Samen met jouw fysiotherapeut achterhaal je de oorzaak en maak je een behandelplan.

Knieklachten

Zowel acute als langdurige knieklachten hebben veel invloed op het bewegen en sporten. Het is belangrijk om te weten wat de oorzaak is van deze klachten. Jouw fysiotherapeut kan bij acute klachten bepalen of het nodig is dat je wordt doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis.

Voet- en enkelklachten

Enkelletsel en/of voetklachten hebben veel invloed op het bewegen. Vooral bij letsel is het belangrijk dat er goed aandacht wordt besteed aan de verschillende fases van herstel. Hierbij is de fysiotherapeut van essentieel belang om dit goed in kaart te brengen zodat je weer snel herstelt.

Overig

Met overige klachten die niet specifiek zijn toe te wijden aan een gebied zoals diabetes, hart- en vaatziekte, reuma, MS, Parkinson, etc. kun je ook terecht bij de fysiotherapeut.

Neem contact met ons op als je wilt weten of je bij ons terecht kunt met een bepaalde ziekte of aandoening.