Onze Aanpak

Functioneel en bewegingsgericht

Onze praktijk pleit voor een complete aanpak van je klacht(en). Daarom hechten wij ook veel waarde aan een complete bewegingsanalyse en zo niks over het hoofd te zien wat een hele belangrijk rol speelt in uw klacht(en). Met deze aanpak hopen wij altijd de oorzaak van je klacht te achterhalen en niet alleen de bron van de pijn.

Wanneer je spreekt over functioneel bewegen kan je deze onderverdelen in een aantal belangrijke bewegingspatronen. Voor deze bewegingspatronen is een adequate balans van mobiliteit en stabiliteit essentieel. Om pijnvrij te kunnen bewegen moeten diverse factoren goed functioneren; denk hierbij aan houding, mobiliteit, spierkracht, motor control en balans. Beperkingen in een van deze eigenschappen kunnen veranderingen teweegbrengen in het functioneel bewegen wat vervolgens weer kan leiden tot pijn. De beperking(en) kunnen ook juist ontstaan ten gevolge van de pijn.

Daarom vinden wij het belangrijk om bij elke patiënt al deze bewegingspatronen in kaart te brengen en zo de disfunctionele bewegingen niet over het hoofd te zien die een grote invloed kunnen hebben op de klacht. Dit gebeurd veel in ons vakgebied en daarom vinden wij het belangrijk om hier een goed systeem voor te hebben zodat dit niet voorkomt.

Afspraak maken

Stappenplan

Om een goed beeld te krijgen van onze aanpak en hoe wij te werk gaan hebben wij een korte omschrijving gemaakt van de verschillende fases. Wanneer je op zoek bent naar een complete analyse van jouw klacht ben je bij ons op het goede adres.

1 Intake/Screening
Het eerste contactmoment

Voordat jouw behandeling begint, neemt de fysiotherapeut een screening af om te bepalen of je op het juiste adres bent bij ons. Vervolgens zal het eerste gesprek plaatsvinden waarin je je verhaal kwijt kan en de therapeut zal proberen alles in kaart te brengen.

2 Functional Assessment
Selective Funtional Movement Assessment

Wij vinden het belangrijk om de kwaliteit van beweging in kaart te brengen. Naast onze kennis als Fysiotherapeut en ervaring maken wij ook gebruik van SFMA systeem om zo te kunnen bepalen wat de aandachtspunten zijn bij jouw bewegend functioneren en klacht om zo een goed plan te kunnen opstellen.

3 Onderzoek
Specifieke testen en metingen

Naast het Functioneel bewegingsonderzoek zal de therapeut nog wat verder inzoomen op mogelijke aandachtspunten die een rol kunnen spelen in jouw klacht(en).

4 Behandeling
Verschillende interventies

Uit het onderzoek komen verschillende aandachtspunten die worden uitgewerkt tot een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan. Dit plan maak je samen met de desbetreffende therapeut waarmee jullie aan de slag zullen gaan. De behandeling zullen plaatsvinden in de behandelkamer en/of de zeer ruime trainingszaal.

5 Functional Movement Screening
FMS

Naast een goede assessment zal de therapeut ook aan het einde van het behandeltraject een screening afnemen om in kaart te brengen of er nog risicofactoren zijn in het bewegen voor eventuele toekomstige blessures. Hiervoor is bijvoorbeeld de Functional Movement Assessment een goede tool om het algemeen bewegen in kaart te brengen.

6 Return to Sport/Activities
Eindfase van de behandeling

Wanneer je het behandeltraject hebt doorlopen en je in de laatste fase zit, het terugkeren naar je dagelijks leven en/of sport. Is het belangrijk dat je samen met de therapeut nog aan wat randvoorwaarden gaat werken tijdens deze fase.